Hayallerin seninle eşdeğer büyüsün

YAZAN: Nurhak Sağır, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir şeyleri yavaş yavaş fark etmeye başladığımızda etrafımızdaki her şeyi merak etmeye başlıyoruz. Bebekken önce mamanın tadını, suyun tadını, yürümenin anlamını… Çocuk olunca, koşmanın sonra gözümüzün gördüğü her şeyi bazen görmediği hissettiği şeyleri, hareket edeni, hareket etmeyeni, renkli olanı olmayanı, çok büyük görünenleri daha küçük görünenleri, hayatı, zamanı bilimi bazen var olanı bazen duyulan ama var olmayanları da merak ettik. Sonra büyüdük meraklar da büyüdü. Bir kısmının cevabını aldık bir kısmı hala merak konusu. Anladığımız kadarıyla bu merak aklımız başımızda olduğu sürece hep olacak. Olsun da çünkü merak etmeyen , düşünemez düşünemeyen sorgulayamaz, sorgulayamayan hayal edemez hayal edemeyen bir fiile geçemez. Her şey zincirleme sonunda, bir sandığın içinde tüm soruların cevabı varmış gibi ve buna ulaşmak gerek.
Bu cevap yolculuğu bazen ev , bazen iş yeri bazen sokak bazen de okul olabilir. Okul da demişken sanırım en güzeli de okulda olur. E hala hayal gücüne el değmemiş, fantastik hayallere ve beyinlere sahip çocuklarımız var. İnanın hayal gücü süper kahraman olmak için yeterlidir! Bir de rehber öğretmen varsa…
Peki biz bu meraklarımızı dışa vursak ne olur? Bir tek biz mi merak ettik bunları? Benim merakım senin de merakın olabilir mi? Acaba bunları düşünüp cevabını aramaya çalışabildiğim bir yer var mı? Böyle bir yer olsaydı nasıl olurdu ki? Diye düşünüyorsanız HAYAL GÜCÜ MERKEZİ’ne hoş geldiniz!
İşte bizim meraklar ve cevaplar yolculuğumuzu geçirdiğimiz alan ‘Gaziantep Hayal Gücü Merkezi’ resimlere bakmak bile bu fiilin güzelliğini, doğruluğunu, heyecanını anlatmaya yeterli. Burada düşünmek, araştırmak, geliştirmek üretmek, çoğaltmak yaymak.. vb. fiiller adına her şey serbest.
Bu iş tamamen ortak hayal ve becerilerine sahip olmaktan geçer. Tıpkı bu öğrenciler gibi. Onların merakları gezegenler ve icatlardı, şimdi ise burada meraklarına cevap arıyorlar aynı zamanda araştırıp buldukları bilgileri bir bilim dergisi haline getirip: “biz yeni ilgi çekici şeyler öğrendik ve bu öğrendiklerimizi her iki hafta da bir dergi olarak çıkarıp diğer sınıflarla paylaşmak istiyoruz” dediler ve yapıyorlar…

Hayal etmeyi asla bırakmayın!